persbericht

Workday benoemt Angelique de Vries tot president EMEA

Ervaren Europese cloudleider aangesteld om verdere internationale groei te versterken

AMSTERDAM, The Netherlands, Sept. 21, 2022 -- Workday, Inc. (NASDAQ:WDAY), toonaangevend leverancier van enterprise cloudapplicaties voor finance en human resources, maakt vandaag bekend dat het verder investeert in de EMEA-markt en het EMEA-leiderschap met de aanstelling van Angelique de Vries tot president EMEA. De Vries rapporteert aan Doug Robinson, co-president van Workday, die verantwoordelijk is voor de wereldwijde salesactiviteiten van het bedrijf.

Angelique de Vries stuurt in deze rol de salesactiviteiten van Workday aan in de EMEA-regio. Workday blijft sterk groeien in deze regio en heeft hier ruim 2.000 klanten met een hoofdvestiging in Europa en een uitzonderlijke internationale groei in een aantal markten, zoals Frankrijk, Duitsland en het VK in het tweede kwartaal van fiscaal jaar 2023. De oplossingen van Workday worden nu gebruikt door meer dan 40% van de bedrijven die genoteerd zijn aan de FTSE100 en DAX40, en meer dan 30% van de bedrijven van de CAC40.

De Vries is een internationale leider in de software-industrie en ze is ervaren in het versterken van groei van de business met een waardegedreven, klantgerichte aanpak. Hiervoor was zij executive vice president en CEO bij Salesforce Northern Europe, verantwoordelijk voor de business operations in de Benelux en Scandinavische landen. Ze was eerder ook Chief Revenue Officer voor de platformoplossingdivisie van het bedrijf. Voor Salesforce werkte ze 24 jaar bij SAP, onder meer als senior vice president Global Presales and Customer Experience. 

De voormalige president EMEA bij Workday, Carolyn Horne, heeft besloten om de nieuwe rol van strategisch adviseur voor de grootste klanten en prospects in de regio van Workday op zich te nemen. Horne is een zeer ervaren bestuurder van Workday die al ruim 10 jaar bij de organisatie is. Ze was de afgelopen drie jaar president en realiseerde in die tijd een aanzienlijke groei en heeft het Europese klantenbestand meer dan verdrievoudigd.

Reacties op het nieuws
“De ruime ervaring en klantgerichte aanpak van Angelique zijn van groot belang nu we onze internationale business opschalen en de mooie kansen aangrijpen die voor ons liggen”, zegt Doug Robinson, co-president van Workday. “Ze is een leider die graag samenwerkt en haar kennis van het Europese zakelijke landschap en het gedeelde commitment om echte betrokkenheid, diversiteit en inclusie in te bouwen op de werkvloer, zullen extra waarde opleveren voor onze medewerkers, klanten en prospects.”

“Carolyn Horne is altijd een fantastische partner geweest en ze heeft tijdens haar aanstelling aanzienlijk bijgedragen aan de groei van Workday in EMEA en de wereld”, vervolgt Robinson. “Ik ben erg blij dat zij bij Workday blijft en haar onschatbare ervaring, de culturele waarden van Workday en haar inzet meeneemt in haar nieuwe rol, die is gefocust op onze toonaangevende klantbeleving.”

“Ik heb meer dan 27 jaar gewerkt in de enterprise software-industrie en heb het geluk gehad dat ik veel voorbeelden heb kunnen zien van de transformatieve kracht van technologie”, zegt Angelique de Vries, president EMEA van Workday. “Ik ben al lang bewonderaar van de cloudvisie van Workday en het inzicht in hoe de cloud bedrijven kan helpen bij het aanpassen in deze uitdagende tijden, nu mensgerichtheid en kostenefficiency cruciaal zijn voor succes. Dat in combinatie met de medewerker- en klantgerichte cultuur van Workday, levert naar mijn mening enorme kansen op voor EMEA. Ik kijk uit naar de samenwerking met een ongelofelijk sterk team om verder te bouwen op dit belangrijke momentum.”

Over Workday
Workday is een toonaangevende leverancier van enterprise cloud applicaties voor finance en human resources, die klanten helpt zich aan te passen en te gedijen in een veranderende wereld. Workday applicaties voor financieel beheer, human resources, planning, kostenbeheer en analytics worden wereldwijd gebruikt door duizenden ondernemingen in uiteenlopende industrieën — van middelgrote bedrijven tot meer dan 50% van de Fortune 500. Ga voor meer informatie naar www.workday.com.

© 2022 Workday, Inc. Alle rechten voorbehouden. Workday en het Workday logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Workday, Inc. Alle andere merk en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

Toekomstgerichte Verklaringen
Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen, onder andere verklaringen omtrent de verwachte prestaties en voordelen van de producten van Workday. De woorden "geloven", “kunnen”, “zullen”, “plannen”, “verwachten” en soortgelijke termen zijn bedoeld om aan te geven dat het om toekomstgerichte verklaringen gaat. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan risicofactoren, onzekerheden en aannames. Indien de risicofactoren concreet worden of aannames onjuist blijken, kunnen resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten die in deze toekomstgerichte verklaringen zijn genoemd. Risicofactoren houden onder meer in, maar beperken zich niet tot, de risicofactoren zoals beschreven in de bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gedeponeerde stukken, waaronder ons Formulier 10-Q voor het fiscale kwartaal dat op 31 juli 2022 eindigde, en onze toekomstige verslagen die wij van tijd tot tijd aan de SEC zullen overleggen, waarin de feitelijke resultaten kunnen afwijken van de verwachte resultaten. Workday aanvaardt geen enkele verplichting en heeft op dit moment niet de intentie om eventuele toekomstgerichte verklaringen na publicatie te actualiseren.

Niet op de markt gebrachte diensten, kenmerken of functies die in dit document, op onze website of in andere persberichten of publieke verklaringen zijn genoemd en op dit moment niet beschikbaar zijn, kunnen naar goeddunken door Workday worden gewijzigd en kunnen niet als gepland of in het geheel niet worden geleverd. Klanten die diensten van Workday, Inc. aanschaffen, dienen hun aankoopbeslissing te maken op basis van de op dit moment beschikbare diensten, kenmerken en functies.

Workday Persdesk
Malika Brahiti
Workday
+33 (6) 80 14 14 47
malika.brahiti@workday.com

Linda Schilperoort
Clarity PR
+ 31 (0)23 555 34 24
workday@clarity.pr 


Ontvang Workday-nieuws per e-mail.
Mediavragen? Neem contact met ons op.
Weet u zeker dat u de Workday Newsroom voor deze regio wilt verlaten?