persbericht

Grote organisaties in EMEA kiezen voor Workday Human Capital Management om hun zakelijke activiteiten te transformeren

Nieuwe Workday HCM klanten gaan live en sluiten zich aan bij groeiende Workday-gemeenschap

AMSTERDAM, the Netherlands, Nov. 13, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- Workday, Inc.(NASDAQ: WDAY), toonaangevend leverancier van enterprise cloudapplicaties voor finance en human resources, maakt vandaag bekend dat het blijft groeien in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) met organisaties die kiezen voor Workday Human Capital Management (HCM).

Organisaties stappen steeds vaker over naar Workday om hun weg te vinden in de veranderende wereld van HR. Technologie verandert banen, alternatieve werkvormen worden de norm en snelheid en slagkracht zijn cruciaal om te overleven. Dankzij de technologie-architectuur die is gebaseerd op de Power of One – één bron voor data, één veiligheidsmodel, één gebruikerservaring en één community – is Workday bij uitstek in staat om oplossingen te bieden die een veelzijdig personeelsbestand, nieuwe manieren van werken en een versnipperde werkomgeving ondersteunen. Workday HCM klanten kunnen dankzij de datagedreven inzichten in het personeelsbestand snellere en meer strategische beslissingen nemen om zo de betrokkenheid en productiviteit van medewerkers te versterken.

Organisaties die recent voor Workday HCM kozen, zijn onder meer:

 • Capita, met hoofdvestiging in Londen, is een organisatie in consultancy, digitale services en software. De 63.000 medewerkers helpen iedere dag miljoenen mensen door innovatieve oplossingen te bieden om de verbinding tussen bedrijven en klanten, overheden en burgers te veranderen en vereenvoudigen.
   
 • Evonik, eigendom van de RAG Foundation en gevestigd in Essen, is het grootste gespecialiseerde chemieconcern ter wereld.
   
 • KION, gevestigd in Frankfurt Am Main, is de grootste producent van industriële trucks in Europa en wereldwijd toonaangevend in automatiseringstechnologie. Klanten in zes werelddelen maken gebruik van meer dan 1,4 miljoen industriële trucks en ruim 6.000 geautomatiseerde magazijnsystemen.
   
 • Quadient, met hoofdvestiging in het Franse Bagneux, is een wereldwijde technologieprovider van digitale communicatie, verzending en postale diensten.
   
 • Siemens Healthineers, gevestigd in het Duitse Erlangen en met ruim 50.000 medewerkers in meer dan 70 landen, is een toonaangevend medisch technologiebedrijf dat op basis van ruim 170 jaar ervaring en 18.000 patenten wereldwijd, de toekomst van de gezondheidszorg blijft vormgeven.

Organisaties die recent live gegaan zijn met Workday HCM zijn onder meer:

 • DATEV, gevestigd in Neurenberg, is de coöperatieve gemeenschap die technische informatiediensten levert aan belastingdeskundigen, accountants en advocaten. Bij de organisatie werken ruim 7.800 mensen.
   
 • Groupe Renault, met hoofdvestiging in Boulogne-Billancourt, is een Franse multinationale autofabrikant die in 1899 werd opgericht. Het bedrijf produceert een brede range aan auto’s en bestelwagens en biedt werk aan meer dan 180.000 mensen wereldwijd.
   
 • Jotun, gevestigd in Sandefjord, Noorwegen, is een van de grootste producenten van verf en coating in de wereld. Bij de 62 bedrijven en 40 productiefabrieken wereldwijd werken bijna 10.000 medewerkers.
   
 • Tikkurila, gevestigd in Vantaa in Finland, is een toonaangevende verfproducent in Scandinavië die premium producten en diensten ontwikkelt die klanten de verfproducten biedt die tijd- en weerbestendig zijn. Bij het bedrijf werken 2.700 professionals verdeeld over elf landen.
   
 • TransferWise, gevestigd in Londen, levert gelddiensten en heeft meer dan 4 miljoen klanten. Het bedrijf heeft 11 vestigingen en ruim 1.300 medewerkers op vier continenten.

Deze bedrijven sluiten zich aan bij de klantengemeenschap van Workday waar vergelijkbare grote bedrijven al deel van uitmaken, zoals Aon, Amazon, AstraZeneca, Centrica, Lloyds Bank, Nordstrom, Sanofi en Unilever.

Workday klanten zijn beter toegerust om te plannen, taken uit te voeren, te analyseren en uit te breiden – alles in één systeem gedreven door machine learning en ondersteund door de niet-aflatende toewijding van Workday aan klantenservice. Met Workday HCM zijn deze organisaties bovendien in staat om:

 • de ervaringen van medewerkers te verbeteren. Workday creëert een ervaring die voor elke individuele medewerker is gepersonaliseerd, zodat zij zich beter geïnformeerd, flexibeler en daadwerkelijk ondersteund voelen.
 • te voldoen aan de veranderende vraag naar talent en kansen te benutten. Dankzij de Workday technologie voor machine learning vaardigheden in de cloud en de technologie voor inzicht in vaardigheden op de werkplek, kunnen klanten vaardigheden koppelen aan mensen en ze vervolgens koppelen aan geschikte banen, kansen, projecten en meer.
 • Sneller en beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Met één enkele bron voor data kan Workday klanten helpen om meer op feiten gebaseerde beslissingen te nemen over hun personeelsbestand.
 • Tijdsintensieve processen te automatiseren en digitaliseren. Workday stroomlijnt en automatiseert tijdsintensieve, handmatige processen in het gehele HR-domein. Daardoor kunnen mensen hun tijd en aandacht richten op meer strategische activiteiten.

Reacties op het nieuws
"Bedrijven in heel Europa kiezen voor Workday om hen te helpen bij het transformeren van hun activiteiten. Zo kunnen zij hun organisatorische flexibiliteit naar een hoger niveau brengen”, zegt Erik ten Bruggencate, Country Manager Benelux van Workday. “Wij helpen de grootste bedrijven in de wereld om hun processen af te stemmen op de dagelijkse praktijk in dit digitale tijdperk. Doordat data uit de hele organisatie beschikbaar komt, kunnen zij snellere en beter geïnformeerde beslissingen nemen. Dat helpt hen om bij te blijven bij de snelle veranderingen in de markt en om hun eigen toekomstige groei verder te versterken.”

“Capita werkt nauw samen met klanten en biedt de inzichten en nieuwste technologieën die tijd opleveren. Daardoor kunnen zij zich focussen op waar ze het best in zijn en op het makkelijker en simpeler maken van het leven van mensen”, zegt Will Serle, Chief People Officer bij Capita. ”Om onze doelstellingen te ondersteunen, voert Capita momenteel een meerjarig transformatieprogramma uit. Onze medewerkers zitten in het hart van die transformatie en wij beschouwen onze overstap naar Workday als een van de belangrijkste stappen die ons helpen onze langetermijndoelen te behalen.”

“Workday zal ons helpen om de medewerkers ‘lifecycle’ zowel te standaardiseren als te harmoniseren”, zegt Bernhard Just, SVP HR bij KION. “Met behulp van Workday willen we wereldwijd consistente HR-processen creëren en dat helpt ons bij het behalen van de doelen van onze strategie KION 2027.”

"Bij de implementatie van Workday is het ons doel om de processen te stroomlijnen waardoor de personeelsadministratie beter verloopt, zodat zowel onze HR-afdeling als onze managers zich kunnen focussen op activiteiten die meer waarde toevoegen voor onze medewerkers", zegt Anja Allouni, HCM Content Manager bij Jotun. “Workday zal ons ook meer kansen bieden om onze medewerkers een goed beeld te geven van en hen te betrekken bij de grote interne banenmarkt die we bij Jotun hebben.”

“Wij waren op zoek naar oplossingen om onze HR-data en -systemen bij elkaar te brengen, omdat dat onze 1.800 mensen en groeiende wereldwijde teams in staat stelt om slimmer en flexibeler te werken”, zegt Cerian Brain, People Technology Lead bij TransferWise. “Met Workday hebben we nu één centraal, intuïtief systeem, dat onze teams overal en altijd kunnen gebruiken.”

"Met de live-gang van Workday in juni van dit jaar is DATEV intern over op cloudoplossingen", vertelt  dr. Michael Link, Head of Human Resources bij DATEV. "Daarmee hebben we met succes de eerste steen gelegd voor een toekomstgericht, overkoepelend HR-systeem. We hebben uniforme dataopslag en digitale en geautomatiseerde workflows, waardoor we onze zakelijke doelstellingen sneller kunnen behalen en het personeelswerk bij DATEV verder kunnen professionaliseren. Het is voor DATEV belangrijk dat we onze klanten en medewerkers de beste oplossingen bieden."

"Met Workday zijn we in staat om onze activiteiten te vereenvoudigen en krijgen we realtime inzicht in het personeelsbestand. Daardoor kunnen we onze zakelijke activiteiten met succes verder uitbreiden", aldus Hanna Forsman, Project Leader bij Tikkurila. "We kunnen beter geïnformeerde, datagestuurde beslissingen nemen waar het gaat om onze mensen, en maken slimmere keuzes over de toekomst van ons bedrijf, terwijl we tegelijkertijd veel interne processen automatiseren en digitaliseren. Het geeft ons het platform om people management slimmer en eenvoudiger te maken."

Over Workday
Workday is een toonaangevende leverancier van enterprise cloudapplicaties voor finance en human resources. Workday is opgericht in 2005 en levert applicaties op het gebied van financial management, human capital management en analytics die zijn ontworpen voor de grootste ondernemingen, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties wereldwijd. Honderden ondernemingen, variërend van medium enterprises tot Fortune 50 companies, hebben inmiddels voor Workday gekozen. Meer informatie op www.workday.com en www.workday.com/nl.

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen, onder andere verklaringen omtrent de verwachte prestaties en voordelen van de producten van Workday.De woorden "geloven", “kunnen”, “zullen”, “plannen”, “verwachten” en soortgelijke termen zijn bedoeld om aan te geven dat het om toekomstgerichte verklaringen gaat. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan risicofactoren, onzekerheden en aannames. Indien de risicofactoren concreet worden of aannames onjuist blijken, kunnen resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten die in deze toekomstgerichte verklaringen zijn genoemd. Risicofactoren houden onder meer in, maar beperken zich niet tot, de risicofactoren zoals beschreven in de bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gedeponeerde stukken, waaronder ons Formulier 10-Q voor het fiscale jaar dat op 31 juli 2019 eindigde, en onze toekomstige verslagen die wij van tijd tot tijd aan de SEC zullen overleggen, waarin de feitelijke resultaten kunnen afwijken van de verwachte resultaten. Workday aanvaardt geen enkele verplichting en heeft op dit moment niet de intentie om eventuele toekomstgerichte verklaringen na publicatie te actualiseren.

Niet op de markt gebrachte diensten, kenmerken of functies die in dit document, op onze website of in andere persberichten of publieke verklaringen zijn genoemd en op dit moment niet beschikbaar zijn, kunnen naar goeddunken door Workday worden gewijzigd en kunnen niet als gepland of in het geheel niet worden geleverd. Klanten die diensten van Workday, Inc. aanschaffen, dienen hun aankoopbeslissing te maken op basis van de op dit moment beschikbare diensten, kenmerken en functies.

© 2019. Workday, Inc. Alle rechten voorbehouden. Workday en het logo van Workday zijn geregistreerde merken van Workday, Inc.

Workday Persdesk
Marlieke Tijman
+ 31 (0)23 555 34 24
workday@yellow-communications.com
www.workday.com


Ontvang Workday-nieuws per e-mail.
Mediavragen? Neem contact met ons op.
Weet u zeker dat u de Workday Newsroom voor deze regio wilt verlaten?