persbericht

Workday: al bijna 1000 klanten live met Skills Cloud

Workday helpt klanten om de implementatie van Skills-Based People Strategies te versnellen

AMSTERDAM, Oct. 19, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Workday Inc. (NASDAQ: WDAY), een leider in enterprise cloud applicaties voor finance en human resources, kondigt vandaag aan dat bijna 1.000 organisaties Skills Cloud gebruiken om werknemers effectiever in dienst te kunnen nemen, aan zich te binden en ze te behouden in de veranderende wereld van werk. Daarnaast stelt Workday een pakketoplossing - skills foundation - beschikbaar om klanten te helpen de implementatie van de Workday skills-infrastructuur te versnellen, inclusief onder andere Skills Cloud, Talent Marketplace en Career Hub.

Volgens een McKinsey Global Survey zegt 87% van de executives dat ze een tekort aan vaardigheden in het personeelsbestand ervaren of dit binnen een paar jaar verwachten. Maar minder dan de helft van de respondenten heeft een duidelijk plan om dit probleem aan te pakken. Deze bevindingen onderstrepen dat organisaties inzicht nodig hebben in de vaardigheden van hun werknemers, inclusief de vaardigheden die ze al hebben en de vaardigheden die nodig zijn om de bedrijfsdoelstellingen te halen.

Workday heeft een klantcommunity van meer dan 55 miljoen werknemers en helpt organisaties bij het optimaliseren van talent door diepgaand inzicht te bieden in vaardigheden, dat alleen kan worden verkregen uit een geïntegreerd human capital management (HCM) systeem. In Workday HCM zijn werknemersgegevens - inclusief vaardigheden - veilig opgeslagen. Deze data wordt beschikbaar gesteld als onderdeel van een samenhangende ‘talent experience’, die onder andere leren, werven en prestaties omvat.

Skills Cloud is onderdeel van Workday HCM en wordt doorlopend bijgewerkt tijdens het talenttraject van de werknemer om de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden te weerspiegelen, zodat klanten hun skills-based strategieën continu kunnen ontwikkelen. Dit betekent ook dat ze real-time gegevens kunnen inzien over waar vaardigheden aanwezig zijn - of juist niet - zodat ze beter kunnen inspelen op wat de organisatie nodig heeft en een uniforme ‘talent experience’ kunnen leveren aan hun werknemers. Sinds de lancering in 2018 is het aantal geverifieerde vaardigheden in Skills Cloud gegroeid van 25 miljoen naar meer dan 2 miljard.

Klanten ondersteunen bij hun skills transformatie
Organisaties moeten fundamentele stappen zetten als ze hun talentstrategieën aanpassen en hun focus verschuiven naar vaardigheden. Om klanten te helpen bij deze transformatie, biedt Workday ondersteuning op drie cruciale gebieden: het leggen van een fundament voor een intelligente infrastructuur voor vaardigheden; het verkrijgen van inzicht, dat actiepunten identificeert; en optimalisatie, voor het aansturen van op vaardigheden gebaseerde talentprogramma's.

  • Skills Foundation: Workday HCM klanten kunnen profiteren van een nieuwe pakketoplossing - skills foundation - om te helpen bij het versnellen en begeleiden van de adoptie van essentiële onderdelen, zoals de Skills Cloud ontologie, het herleiden van skills, de verificatie van skills en het bepalen van kritieke skills. Dankzij de mogelijkheid om vaardigheden en interesses van werknemers te identificeren en te matchen met interne banen, opleidingen, mentoren en kortetermijnopdrachten, kunnen organisaties de betrokkenheid van werknemers vergroten door interne mobiliteit en loopbaanontwikkeling te ondersteunen. Zo kan een organisatie die bijvoorbeeld gelijke kansen wil creëren en haar leiderschapsteam wil ontwikkelen, inzicht krijgen in de sterke en ontbrekende punten en een doelgericht loopbaanontwikkelingsprogramma opzetten dat de gaten aanpakt en de bedrijfsopvolging verbetert.
     
  • Skills Insights and Optimization: Door producten, oplossingen en diensten te combineren, levert Workday ook inzicht via skills dashboards, die klanten voorzien van analyses met betrekking tot de spreiding van vaardigheden door de organisatie, de benodigde vaardigheden, en vaardigheden die zijn verworven en verloren door veranderingen in het personeelsbestand. Op basis van het fundament en de inzichten kunnen klanten Workday vervolgens inzetten om hun personeelsbestand te optimaliseren met skills-based strategieën, waaronder functionaliteiten voor werving, onboarding, leren, prestaties, interne mobiliteit en planning.

Reacties op het nieuws
"Organisaties zijn meer dan ooit gefocust op het inzetten van een skills-based people-strategie om retentie, werving, recruitment en werknemersbetrokkenheid te verbeteren", zegt David Somers, group general manager, office of the chief human resources officer, Workday. "Onze Skills Cloud biedt de basis om onze klanten te helpen bij het invoeren van een strategie gericht op vaardigheden en hen te ondersteunen bij hun stap naar een meer wendbaar personeelsbestand."

"Bij Thomson Reuters willen we ervaringen creëren waarbij de werknemer voorop staat en die medewerkers in staat stellen om te groeien en te leren", zegt Dalia Kendik, hoofd digital HR, Thomson Reuters. "Het gebruik van Skills Cloud was de eerste stap in onze overgang naar een op vaardigheden gebaseerde people-strategie, die ons de data en inzichten geeft die nodig zijn om werknemers te helpen carrièrepaden uit te zetten, interne rollen in te vullen, intern te herscholen en promotie te maken, en onze talentpijplijn op te bouwen. We willen transparantie brengen in loopbaanontwikkeling, en de door vaardigheden aangedreven Workday oplossingen helpen ons dit doel te bereiken."

"Er vindt een enorme verschuiving plaats in de belangrijkste HR-bedrijfsprocessen, waarbij vaardigheden naar voren komen als een van de grootste aandachtsgebieden nu bedrijven op zoek zijn naar een oplossing voor de toenemende uitdagingen op het gebied van talent", zegt Holger Mueller, hoofdanalist en vice-president, Constellation Research, Inc. "Workday-klanten hebben nu de kans om andere organisaties voor te zijn door gebruik te maken van oplossingen die hen helpen een beter begrip te krijgen van de vaardigheden van hun personeelsbestand en de data die nodig zijn om de algehele planning, werving, interne mobiliteit en talentmanagement te verbeteren."

Voor meer informatie:

Over Workday
Workday is een toonaangevende leverancier van enterprise cloudapplicaties voor finance en human resources, die klanten helpt zich aan te passen en te gedijen in een veranderende wereld. Workday applicaties voor financieel beheer, Human Resources, planning, kostenbeheer en analytics worden wereldwijd gebruikt door duizenden ondernemingen in uiteenlopende industrieën – van middelgrote bedrijven tot meer dan 50% van de Fortune 500-ondernemingen. Ga voor meer informatie naar www.workday.com.

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen, onder andere verklaringen omtrent de verwachte prestaties en voordelen van de producten van Workday. De woorden "geloven", “kunnen”, “zullen”, “plannen”, “verwachten” en soortgelijke termen zijn bedoeld om aan te geven dat het om toekomstgerichte verklaringen gaat. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan risicofactoren, onzekerheden en aannames. Indien de risicofactoren concreet worden of aannames onjuist blijken, kunnen resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten die in deze toekomstgerichte verklaringen zijn genoemd. Risicofactoren houden onder meer in, maar beperken zich niet tot, de risicofactoren zoals beschreven in de bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gedeponeerde stukken, waaronder ons Formulier 10-K voor het fiscale kwartaal dat op 31 juli 2021 eindigde, en onze toekomstige verslagen die wij van tijd tot tijd aan de SEC zullen overleggen, waarin de feitelijke resultaten kunnen afwijken van de verwachte resultaten. Workday aanvaardt geen enkele verplichting en heeft op dit moment niet de intentie om eventuele toekomstgerichte verklaringen na publicatie te actualiseren.

Niet op de markt gebrachte diensten, kenmerken of functies die in dit document, op onze website of in andere persberichten of publieke verklaringen zijn genoemd en op dit moment niet beschikbaar zijn, kunnen naar goeddunken door Workday worden gewijzigd en kunnen niet als gepland of in het geheel niet worden geleverd. Klanten die diensten van Workday, Inc. aanschaffen, dienen hun aankoopbeslissing te maken op basis van de op dit moment beschikbare diensten, kenmerken en functies.

Workday Persdesk
Malika Brahiti
Workday EMEA
+33 6 80 14 14 47
malika.brahiti@workday.com

Linda Schilperoort
Clarity PR
+ 31 (0)23 555 34 24
workday@clarity.pr
www.workday.com 


Ontvang Workday-nieuws per e-mail.
Mediavragen? Neem contact met ons op.
Weet u zeker dat u de Workday Newsroom voor deze regio wilt verlaten?