persbericht

Workday biedt beslissers extra inzicht met Workday Prism Analytics

Selfservice analytics-oplossing levert de superieure context, beveiliging en gebruikerservaring waarmee organisaties bedrijfskritische inzichten verkrijgen uit diverse vormen van data

AMSTERDAM, NEDERLAND--(Marketwired - Oct 10, 2017) - Workday, Inc. (NASDAQWDAY), toonaangevend leverancier van enterprise cloudapplicaties voor finance en human resources, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van Workday Prism Analytics. Met Workday Prism Analytics kunnen klanten data samenbrengen - zowel Workday-data als data uit elke externe bron - met geavanceerde analytics tools voor uitgebreide financiële- en personeelsanalyses om betere zakelijke beslissingen te kunnen nemen.

Workday Prism Analytics is in samenwerking met klanten als Christiana Care, Hitachi, Shelter Mutual Insurance, Thomson Reuters en United Technologies Corporation ontwikkeld. Deze nieuwe oplossing biedt bredere en diepere inzichten dan bestaande analytics en is naadloos geïntegreerd met andere Workday producten zoals Workday Financial ManagementWorkday Human Capital Management (HCM)Workday Planning en Workday Benchmarking. Het biedt klanten alle voordelen van het enige cloud systeem waarmee activiteiten gepland, uitgevoerd en geanalyseerd kunnen worden binnen één veilige omgeving.

Betere context en diepere analyses voor slimmere beslissingen op financieel- en personeelsgebied
Om competitief te blijven in deze dynamische omgeving, moeten zakelijk leiders goed geïnformeerde beslissingen nemen op basis van de inzichten en analyses uit data van de gehele organisatie. Voor veel organisaties betekent dat echter dat businessanalisten data uit talloze bronnen en gegevenssystemen moeten halen, die ze vervolgens weer moeten overbrengen naar andere systemen voor analyse, visualisatie en rapportage. Dat proces is van begin tot eind een lappendeken van afzonderlijke beveiligingsmodellen en gebruikerservaringen. De analyses die beslissers vervolgens als resultaat in handen krijgen, zijn vaak achterhaalde, statische, onbetrouwbare rapporten die losstaan van de financiële- en HR-systemen waarmee gewerkt wordt.

Workday Prism Analytics herdefinieert dat proces en biedt organisaties de mogelijkheid om alle data die ze nodig hebben om de zakelijke financiële- en HR-vragen te kunnen beantwoorden, te benaderen en analyseren - direct in de context van de Workday-applicatie die ze dan al gebruiken.

Met Workday Prism Analytics kunnen klanten bijvoorbeeld analyses maken en rijkere inzichten verkrijgen in een groot aantal gebruiksscenario's, zoals:

  • Gezondheid van de organisatie - Om beter grip te krijgen op het personeelsverloop zou een CEO van een technologiebedrijf via een dashboard op een tablet de regionale verloopdata uit Workday HCM kunnen combineren met de gegevens van een extern onderzoek naar dienstverbanden wereldwijd.
  • Financiële prognoses - Een manager van een verzekeringsmaatschappij die de verkoopstrategie in lijn wil brengen met de financiële prognose, heeft de beschikking over rapportages waarin de financiële data uit Workday samengevoegd is met de gegevens van de te verwachten verkopen. Dat biedt hem of haar een goed inzicht in het actuele groeitempo en in hoe gemiste kansen impact kunnen hebben op de toekomstige omzet.
  • Personeelsproductiviteit - Om goed te begrijpen hoe overwerk of verzuim van werknemers invloed heeft op de productiviteit van het personeel, kan een HR-verantwoordelijke van een productiebedrijf op haar mobiele telefoon een dashboard bekijken dat de afwezigheidsgegevens uit Workday HCM samenvoegt met de outputcijfers van de werkvloer uit het supply chain-systeem.
  • Opbrengsten - Een financieel planning-analist van een retailorganisatie kan bij de verslaglegging van de prestaties diep doordringen in de rapportages die de financiële data van Workday combineren met data van het winkelsysteem, om zo snel de winstgevendheid te analyseren per winkel, regio of productlijn.

Deze scenario's zijn nog maar een paar voorbeelden van de ontelbare manieren waarop klanten bestaande rapportages en analytics naar een hoger niveau kunnen tillen door gebruik te maken van de nieuwe analysecapaciteiten van Workday Prism Analytics, zoals:

  • Data-integratie - Klanten kunnen data uit externe bronnen laden en synchroniseren en deze veilig in de Workday cloud opslaan. Daar kunnen die gegevens doorzocht, genavigeerd en bekeken worden in een gedeelde en veilige datacatalogus.
  • Databewerking - Ruwe data uit elke bron kan worden binnengehaald in Workday Prism Analytics. Vervolgens kunnen IT- en businessanalisten de intuïtieve selfservice databewerkingstools gebruiken om de data samen te voegen en op te schonen voor de analyse.
  • Data-governance - Beheerders hebben op detailniveau controle en kunnen er zo voor zorgen dat de juiste gebruikers toegang hebben tot de juiste data, dankzij beveiliging op bestandsniveau en het krachtige veiligheidsframework van Workday.
  • Workday Prism Analytics Engine - Dankzij een high-performance analytics machine kunnen klanten via Workday's dashboards, scorekaarten, rapportages en Worksheets, inzichten en rapporten uitsturen naar elke medewerker, op welke browser of mobiel apparaat die ook actief zijn.
  • Data vinden - In komende versies biedt Workday Prism Analytics zakelijke gebruikers de mogelijkheid door de data te navigeren en interactief rapporten samen te stellen dankzij drag & drop visuele creatie, onderzoek en delen.

Reacties op het nieuws
"Als je tegenwoordig een succesvolle data gedreven organisatie wilt zijn, dan heb je betrouwbare, à la minuut inzichten nodig uit meerdere databronnen", zegt Pete Schlampp, vice president, Workday Analytics. "Business intelligence systemen die niet verbonden zijn, werken datasilo's in de hand. Workday Prism Analytics biedt beslissers juist de mogelijkheden om in de hooiberg aan data snel de antwoorden te vinden die ze nodig hebben - precies in de context van de financiële- en HR-systemen die ze gebruiken om beslissingen te nemen, activiteiten te ondernemen en de business verder te brengen."

"Dankzij Workday Prism Analytics waren wij in staat om beleids-, claims- en financiële data in Workday samen te brengen op een managementscorekaart waarmee onze beslissers in één overzicht de KPI's zien, zoals de weer gerelateerde claims, waarna we kunnen inzoomen op de operationele details", zegt Tina Workman, vice-president of accounting en assistent treasurer bij Shelter Insurance. "Met dit niveau van inzichten direct in handen kunnen we continu risico's beperken, klanten beter bedienen en de business steeds gefocust houden op verdere groei."

"Organisaties worden tegenwoordig overweldigd door data verspreid over een lappendeken aan locaties, waardoor het een uitdaging is om de juiste inzichten te verkrijgen en waardoor de resulterende analyse bijna waardeloos wordt," zegt Mark Smith, CEO en chief research officer, Ventana Research. "Bedrijven moeten in staat zijn om realtime data ook daadwerkelijk real time te gebruiken. Innovatieve oplossingen zoals Workday Prism Analytics maakt het mogelijk om data analytics te vereenvoudigen waardoor het voor organisaties makkelijker wordt om interne en externe data te verenigen om zo een strategische analyse en beslissing te maken.

Aanvullende informatie

Over Workday
Workday is een toonaangevende leverancier van enterprise cloud applicaties voor finance en human resources. Workday is opgericht in 2005 en levert applicaties op het gebied van human capital management, financial management en analytics die zijn ontworpen voor de grootste ondernemingen wereldwijd. Honderden ondernemingen, variërend van medium enterprises tot Fortune 500 companies, hebben inmiddels voor Workday gekozen. Meer informatie op www.workday.com en www.workday.nl.

Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen, onder andere verklaringen omtrent de verwachte prestaties en voordelen van de producten van Workday. De woorden "geloven", "kunnen", "zullen", "plannen", "verwachten" en soortgelijke termen zijn bedoeld om aan te geven dat het om toekomstgerichte verklaringen gaat. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan risicofactoren, onzekerheden en aannames. Indien de risicofactoren concreet worden of aannames onjuist blijken, kunnen resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten die in deze toekomstgerichte verklaringen zijn genoemd. Risicofactoren houden onder meer in, maar beperken zich niet tot, de risicofactoren zoals beschreven in de bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gedeponeerde stukken, waaronder ons Formulier 10-Q voor het kwartaal dat op 1 juni 2017 eindigde, en onze toekomstige verslagen die wij van tijd tot tijd aan de SEC zullen overleggen, waarin de feitelijke resultaten kunnen afwijken van de verwachte resultaten. Workday aanvaardt geen enkele verplichting en heeft op dit moment niet de intentie om eventuele toekomstgerichte verklaringen na publicatie te actualiseren.

Niet op de markt gebrachte diensten, kenmerken of functies die in dit document, op onze website of in andere persberichten of publieke verklaringen zijn genoemd en op dit moment niet beschikbaar zijn, kunnen naar goeddunken door Workday worden gewijzigd en kunnen niet als gepland of in het geheel niet worden geleverd. Klanten die diensten van Workday, Inc. aanschaffen, maken hun aankoopbeslissing op basis van de op dit moment beschikbare diensten, kenmerken en functies.

© 2017. Workday, Inc. Alle rechten voorbehouden. Workday en het logo van Workday zijn geregistreerde merken van Workday, Inc.

Contact informatie:

Voor meer persinformatie:
Workday
Grant Currie
telefoon +44 (20) 71506474
e-mail grant.currie@workday.com

of

Yellow Communications
Lisa Elzinga
telefoon +31 (0)23 555 34 24
e-mail workday@yellow-communications.com


Ontvang Workday-nieuws per e-mail.
Mediavragen? Neem contact met ons op.
Weet u zeker dat u de Workday Newsroom voor deze regio wilt verlaten?