persbericht

easyJet maakt vliegende start met de Human Capital Management software van Workday

Europese vliegmaatschappij maakt transitie door met human resources in de Workday Cloud

PLEASANTON, CA EN LONDEN--(Marketwired - Apr 8, 2014) - Workday, Inc. (NYSEWDAY), een marktleider in enterprise Cloud applicaties voor wereldwijde human resources en finance, heeft tijdens Workday Rising Europe 2014 in Londen aangekondigd dat easyJet plc (LSEEZJ), een van Europa's spraakmakende vliegtuigmaatschappijen heeft gekozen voor Workday Human Capital Management (HCM). Met Workday's unified applicatie voor human resources (HR) in de Cloud, is easyJet vastbesloten om zijn beleid voor talent management op een hoger plan te tillen en de rapportages en analytische mogelijkheden te moderniseren. Tegelijkertijd zal de intuïtieve en gebruiksvriendelijke HR-applicatie, die te raadplegen is op mobiele apparaten, beschikbaar worden gesteld aan het snel groeiende werknemersbestand van de thans 8.000 werknemers van easyJet.

Als de nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk en de vierde vliegtuigmaatschappij in Europa onderhoudt easyJet momenteel 700 vliegroutes en doet het meer dan 130 vliegvelden aan in 34 verschillende landen. De vliegtuigmaatschappij is daarmee leidend in de top 100 vliegroutes in Europa. Het afgelopen jaar vervoerde easyJet meer dan 60 miljoen passagiers, waarmee het een Europees netwerk onderhoudt dat er op gericht is het reizen voor passagiers gemakkelijk en vooral betaalbaar te houden. Tegelijkertijd levert het bedrijf een vriendelijke en efficiënte service tegen lage kosten. In een zeer concurrerende markt waar prijs en service doorslaggevend zijn voor groei, zoekt easyJet continu naar mogelijkheden om systemen en processen te versimpelen. Tevens speurt het bedrijf naar talent dat optimaal wordt ingezet en dat verantwoordelijk is voor een optimale klantervaring.

Het werknemersbestand van easyJet is in een relatief korte periode gegroeid van enkele honderden naar enkele duizenden mensen. Dit houdt onder meer verband met de bedrijfscultuur die, als essentieel onderdeel van de strategie van de vliegtuigmaatschappij, er op gericht is talentvolle mensen te werven die het hoge niveau van klantenservice dagelijks kunnen waarmaken. Met Workday HCM zal easyJet profiteren van een Cloudoplossing die de kern van HR en talent management samen voegt. Het resultaat is een naadloze ervaring die werknemers helpt om snel te integreren in de bedrijfscultuur vanaf het moment van indiensttreding tot en met de carrièrestappen die ze maken.

Workday HCM helpt bij het managen van de sleutelposities in de organisatie. De Workday performance management tools zullen managers van easyJet bovendien ondersteunen bij het managen van hun talenten wereldwijd dankzij de ontwikkeling van een gemeenschappelijke taal voor prestatiemeting. De tools zorgen voor een grotere transparantie binnen het werknemersbestand.

Doordat de analytische tools van Workday zijn geïntegreerd in de kern van de applicatie, zal easyJet waardevolle inzichten verkrijgen met betrekking tot sleutelindicatoren zoals kosten, capaciteiten en het potentieel van zijn werknemers. De tools helpen de onderneming bij de beslissingen op het gebied van werving en selectie en inhuur van personeel. Tevens zal easyJet de beschikking krijgen over een scala van rapporten, die kunnen worden aangepast aan de behoeften van de business. Die rapporten zullen via dynamische dashboards beschikbaar komen, waardoor besluitvormingsprocessen worden versneld en de afhankelijkheid van de afdeling IT voor ondersteuning afneemt.

Workday HCM wordt geleverd vanuit de Cloud en is beschikbaar op elk mobiel apparaat. De software is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en beschikt over een intuïtieve gebruikerservaring. Deze stelt easyJet-werknemers en managers, die regelmatig heen en weer reizen tussen vliegvelden en hierbij verschillende landen aandoen, in staat om hun belangrijke persoonlijke gegevens onderweg te actualiseren en/of rapporten 'on the fly' te raadplegen, waardoor ze nog productiever worden. De ingebouwde self service componenten in Workday zorgen er voor dat belangrijke processen, zoals het bijhouden van persoonlijke informatie, verzoeken voor het aanvragen van verlofdagen en prestatiebeoordelingen, in de palm van de hand van de werknemers worden gelegd.

"Onze werknemers zijn doorslaggevend voor het succes van onze vliegtuigmaatschappij, aangezien onze klantenservice een van de belangrijkste redenen is waarom passagiers voor onze maatschappij kiezen om mee te vliegen. Onze bemanning maakt het verschil waardoor we ons kunnen onderscheiden van onze concurrenten", zegt Alita Benson, Group Director, People bij easyJet. "Met Workday hebben we een HR-Cloud applicatie gevonden die uit blinkt in functionaliteit, flexibiliteit en gebruikerservaring. De applicatie zal ons absoluut helpen bij het realiseren van onze doelstellingen op het gebied van onze HR-transformatie en zal ons marktleiderschap in de luchtvaartsector alleen maar doen toenemen."

"Als we samen een blik in de nabije toekomst werpen, zal Workday easyJet in staat stellen de complexiteit uit hun HR-processen te elimineren, hun werknemers sterker te maken door ze de tools in handen te geven die ze nodig hebben om gefocust te blijven op klanten en aldus meer waarde terug te geven aan de business. Dat is noodzakelijk, gelet op de opmerkelijke groei die easyJet momenteel in Europa door maakt", zo verklaart Chano Fernandez, President, EMEA bij Workday.

Over Workday
Workday is de leidende provider van enterprise Cloud applicaties voor human resources en finance. Workday is opgericht in 2005 en levert applicaties op het gebied van Human Capital Management, Financial Management en Analytics die zijn ontworpen voor de grootste ondernemingen wereldwijd. Honderden ondernemingen, variërend van middelgrote bedrijven tot Fortune 500 companies, hebben inmiddels voor Workday gekozen. Meer informatie op www.workday.com

© 2014. Workday, Inc. Alle rechten voorbehouden. Workday en het Workday logo zijn geregistreerde handelsmerken van Workday, Inc. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

Contact informatie:

PERSBERICHT

Voor meer persinformatie:
Lisa Stassoulli
Workday
+44 (0) 7568 377476
lisa.stassoulli@workday.com

Yellow Communications
Karin van Geelen
+31 (0)23 555 34 24
workday@yellow-communications.com


Ontvang Workday-nieuws per e-mail.
Mediavragen? Neem contact met ons op.
Weet u zeker dat u de Workday Newsroom voor deze regio wilt verlaten?