persbericht

Workday erkend als Leader in het Gartner Magic Quadrant voor Cloud Core Financial Management Suites voor middelgrote, grote en wereldwijde organisaties

Voor het derde jaar op rij gepositioneerd als Leader

AMSTERDAM, May 21, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- Workday, Inc.(NASDAQ: WDAY), leverancier van enterprise cloudapplicaties voor finance en human resources, maakt vandaag bekend dat het door Gartner Inc is gepositioneerd als Leader in het Magic Quadrant voor Cloud Core Financial Management Suites for Midsize, Large, and Global Enterprises1. Workday is voor het derde jaar op rij aangemerkt als Leader.

Organisaties staan tegenwoordig voor grote uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid, werving van de beste talenten en de omgang met een complex geheel aan wet- en regelgeving. Om deze toegenomen dynamiek goed aan te kunnen, kiezen klanten wereldwijd voor Workday voor ondersteuning bij planning, uitvoering en analyses over de hele organisatie; en dat alles in één systeem aangedreven door machine learning. Workday blijft stevig investeren in zijn belangrijkste aanbod op het gebied van finance – Workday Financial Management – dat door meer dan 650 organisaties is geselecteerd om financiële activiteiten in de cloud te beheren, plannen te maken voor onzekere tijden en strategische voordelen te versterken.

Deze klanten zijn op zoek naar groei. Daarom is Workday bezig de reikwijdte en diepte van Workday Financial Management verder uit te breiden om meer waarde te creëren voor medewerkers en organisatie. Deze geplande verbeteringen zijn onder meer:

  • Meer intelligente functionaliteiten: Workday blijft investeren in machine learning – als onderdeel van artificial intelligence – om klanten meer zakelijke waarde te kunnen leveren. Dankzij de mogelijkheid voor accountafstemming in Workday Financial Management kan een accountant bijvoorbeeld boekhoudkundige problemen ontdekken en oplossen op het moment dat die zich voordoen. Bovendien biedt de applicatie de mogelijkheid om afwijkingen te ontdekken door activiteiten voor finance managers eruit te lichten die mogelijk inaccuraat zijn, en dat is gebaseerd op eerdere transacties.
     
  • Betere analytics en inzichten: Workday verbetert de functionaliteiten voor financiële analytics en biedt klanten uitgebreidere mogelijkheden om meerdere databronnen te beheren waardoor betere zakelijke beslissingen genomen kunnen worden. Bijvoorbeeld, een verzekeringsmaatschappij kan operationele transacties– zoals claimgegevens – invoeren in het systeem met Workday Prism Analytics voor verdere rapportages en analyses, en kan tegelijkertijd boekhoudkundige zaken invoeren voor die transacties dankzij Workday Accounting Center. Bovendien stelt Workday, dankzij de inzet van augmented analytics, financiële managers in staat antwoord te geven op vragen als: ‘wat versterkt de groei van onze inkomsten?’ of  ‘waarom is de bruto marge lager dan verwacht?’ Het systeem laat de achterliggende oorzaken van deze trends zien en is in staat de financiële gegevens te voorspellen die de grootste impact op de organisatie zullen hebben.
     
  • Meer intuïtief gebruiksgemak: Workday is waar de gebruikers zijn. Daardoor kunnen zij hun taken makkelijker uitvoeren op hun natuurlijke werkplek. Dankzij Workday Assistent krijgen  financiële leidinggevenden bijvoorbeeld via de chatbot melding van belangrijke zakelijke inzichten, zoals wanneer de kostenprognoses plotseling stijgen of als zich andere veranderingen in de financiële situatie van het bedrijf voordoen. Daarbij kunnen medewerkers binnen Slack of Microsoft Teams taken uitvoeren, zoals met hun mobiele apparaat foto’s maken van zakelijke bonnen en kosten opvoeren in Workday.
     
  • Betere zakelijke planning: Om klanten meer mogelijkheden te geven om te plannen, werken en analyseren in één systeem, heeft Workday Adaptive Insights overgenomen, dat toonaangevend is in oplossingen voor zakelijke planning. Dankzij de Adaptive Insights Business Planning Cloud kunnen finance teams modellen maken van de belangrijkste gebieden van de business, zoals uitgaven, inkomsten, boekingen, medewerkersaantallen en meer. Door financiële en operationele plannen samen te brengen, hebben gebruikers uit finance en business de beschikking over een consistent en uitgebreid model om de bedrijfsprestaties te monitoren en managen.

Reactie op het nieuws

“Gartner heeft ons voor het derde jaar op rij aangemerkt als Leader in cloud core financial management suites. Dat is voor ons de erkenning van onze inzet op productinnovatie en van onze verhoogde investering in nieuwe functionaliteiten die een antwoord zijn op de wensen en behoeften van onze klanten wereldwijd”, zegt Barbara Larson, general manager, Workday Financial Management. “Technologie heeft onmiskenbaar de kracht om groei te versterken en risico’s te beperken in een wereldwijde zakelijke omgeving die steeds dynamischer wordt. Daarom zijn er meer en meer organisaties die de digitale transformatie door finance laten aansturen. En steeds meer finance teams werken samen met Workday vanwege de ervaring en inzichten die ze nodig hebben om voorbereid te zijn op de toekomst en om de business verder te helpen.”

Aanvullende informatie

1 Gartner “Magic Quadrant for Cloud Core Financial Management Suites for Midsize, Large, and Global Enterprises,” by John Van Decker | Robert Anderson | Greg Leiter, 13 mei 2019.

Disclaimer

Gartner beveelt geen leverancier, product of dienst in zijn onderzoekspublicaties aan, en adviseert technologiegebruikers niet om alleen die leveranciers met de beste beoordelingen of andere aanduidingen te selecteren. De onderzoekspublicaties van Gartner bestaan uit de meningen van Gartners onderzoeksorganisatie en mogen niet worden beschouwd als feitelijke constateringen. Gartner verwerpt alle garanties, expliciet of impliciet, in relatie tot dit onderzoek, inclusief de garanties over verkoopbaarheid of gebruik voor een bepaalde toepassing.

Over Workday

Workday is een toonaangevende leverancier van enterprise cloudapplicaties voor finance en human resources. Workday is opgericht in 2005 en levert applicaties op het gebied van financial management, human capital management, planning en analytics die zijn ontworpen voor de grootste ondernemingen, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties wereldwijd. Honderden ondernemingen, variërend van medium enterprises tot Fortune 50 companies, hebben inmiddels voor Workday gekozen. Meer informatie op www.workday.com en www.workday.nl.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen, onder andere verklaringen omtrent de verwachte prestaties en voordelen van de producten van Workday. De woorden ‘geloven’, ‘kunnen’, ‘zullen’, ‘plannen’, ‘verwachten’ en soortgelijke termen zijn bedoeld om aan te geven dat het om toekomstgerichte verklaringen gaat. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan risicofactoren, onzekerheden en aannames. Indien de risicofactoren concreet worden of aannames onjuist blijken, kunnen resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten die in deze toekomstgerichte verklaringen zijn genoemd. Risicofactoren houden onder meer in, maar beperken zich niet tot, de risicofactoren zoals beschreven in de bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gedeponeerde stukken, waaronder ons Formulier 10-K voor het fiscale jaar dat op 31 januari 2019 eindigde, en onze toekomstige verslagen die wij van tijd tot tijd aan de SEC zullen overleggen, waarin de feitelijke resultaten kunnen afwijken van de verwachte resultaten. Workday aanvaardt geen enkele verplichting en heeft op dit moment niet de intentie om eventuele toekomstgerichte verklaringen na publicatie te actualiseren.

Niet op de markt gebrachte diensten, kenmerken of functies die in dit document, op onze website of in andere persberichten of publieke verklaringen zijn genoemd en op dit moment niet beschikbaar zijn, kunnen naar goeddunken door Workday worden gewijzigd en kunnen niet als gepland of in het geheel niet worden geleverd. Klanten die diensten van Workday, Inc. aanschaffen, dienen hun aankoopbeslissing te maken op basis van de op dit moment beschikbare diensten, kenmerken en functies.

© 2019. Workday, Inc. Alle rechten voorbehouden. Workday en het logo van Workday zijn geregistreerde merken van Workday, Inc.

Workday Persdesk
Kevin Maarssen
+ 31 (0)23 555 34 24
workday@yellow-communications.com
www.workday.com 


Ontvang Workday-nieuws per e-mail.
Mediavragen? Neem contact met ons op.
Weet u zeker dat u de Workday Newsroom voor deze regio wilt verlaten?